Sunday, February 26, 2012

Si dia & Kotak Merah Putih

Assalamu'alaikum dan Hello semua @>;------

 Pada satu lewat petang yang lalu, dapat kotak merah putih  dari si dia...
Masa tu, tengah sibuk main masak-masak nasi briyani kat dapur comel kami
:::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::

 wah! Si dia memang hebat...macam ahli nujum pak belalang =0)
dapat teka sang bini tengah kepingin nak menikmati kek keju!

Bila ditanya macam mana tahu?
Si dia jawab sebab sang bini tidur malam mengiggau sebut "nak kek keju" sebanyak 5 kali

Sang bini memang peminat tegar kek keju
Cuma belum sampai seru nak bikin kek keju hasil tangan sendiri
(alasan = takut tak jadi)

 Wah! Rupa nya Angry Bird pun ada...
Tetiba teringat dengan games Angry Bird yang dah tamat level sang bini kerjakan

Si dia yang perkenalkan....
sb Si dia kasihan melihat sang bini berkerut-kerut dahi membaca muka buku
rehat seketika bukan bersama Kitkat..tapi bersama melastik Angry Bird

 Merasmi Angry Bird sebelum menjamu kek keju idaman kalbu...

Tamatlah riwayat Angry Bird setelah kepala nya dipenggal sudu

nak tahu siapa si dia???

si dia = roomate sejatiku = Suami ku yang tercinta =0)

p/s: Tuan empunya belog ini sedikit sibuk mengurus rutin harian. Insha-ALLAH, bila sedikit lapang nanti, cuba berziarah ke belog kalian dengan meninggalkan khazanah cap jari =0)

2 comments:

ummiaisyah said...

beshnya mamam ciskek!
salam kenal Vivi...tgh peram adunan apam resepi Vi..thanks 4 sharing ya...doakan supaya jadik!

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

dear ummiaisyah:
Salam kenal juga buat ummi aisyah =0)
kuih apam ok x? =0)