Monday, March 18, 2013

3 Series! :)

image from Google

 Kejanggalan bila menaip kerana dah lama tak kemaskini blog. di celah-celah kesibukan, cepat-cepat curi masa sekejap semata-mata nak tulis entri ini untuk catatan buat tatapan diri-sendiri :). I'm 30 now! Sabtu lepas (16 March, my birthday). Rasa macam tak percaya dah reach 3 series. Masa sekolah dahulu, selalu tak sabar-sabar nak jadi dewasa. Berangan nak kerja ala-ala pejabat (zaman kecik2 dulu scene drama selalu ada babak wanita2 korporat kerja pejabat...hahahaha), pakai kasut tumit tinggi, ada kereta sendiri, berjiwa ladies...In fact, memang semua I almost achieve the targets, except berjiwa ladies....huhuhuhuhu....sebab jiwa kanak-kanak ribena masih menebal. 
Image from Google

 Berjiwa lady, maka harus membayangkan kek decorates with flower pattern....wanita kan synonym with bunga ;).
Image from Google

Berangan nak prepare mcm ini...
Image from Google

 nak lagi kreatif, guna tong cat kosong & berus cat...simbolik berjiwa 'i love art'....but... 
Image from Google

yang ini juga jadi idaman dan angan-angan..citarasa masih di alam remaja ;p.

Seperti biasa, sambutan hari lahir, En.suami tak pernah lupa menyediakan hadiah. TQVM, Mr. Azmie :). 
Tahun ni, tak sempat nak buat kek sebab tugasan menimbun-nimbun. En.suami pun sibuk. Apa yang pasti, sempena umr 30 ini, saya akan cuba berusaha mencapai impian: DREAMING OF BEING MOM! Doakan saya. 

"Doakan orang lain dengan doa-doa yang baik tanpa mereka tahu. In  Shaa Allah, malaikat akan mendoakan yang terbaik untuk kita."


13 comments:

erolnukman said...

Hi! Lamak sik singgah sitok. :)
Lain sikit feeling dah masuk 3 series tok kan? hehehe...
Happy Birthday! Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki..

ummiaisyah said...

salam kenal vivi..hppy bday 2 u..welkam 2 de 3 series club!teruskan berdoa smg cpt jd mom!

~Mami Little Hero~ said...

Happy birthday. Samalah saya pun end of february baru ni masuk 3 series. Masih terasa seperti anak kecil. Tapi badan dah besor. hehehehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

Semoga semua yang ktk impikan akan tercapai sis. Amin & InsyaAllah. Happy Birthday sis :)

fidanie said...

Happy belated birthday sis. Kak fid doakan impianmu itu tercapai insha Allah. Aamiin.

Azmie & Vivie said...

dear cikgu erol:
ktk lamak sik update blog owh, cikgu...hehehehehe....
aok, kelainan yg ketara bila masok umor 30..badan cepat rasa lenguh2 sb tulang belulang n otot2 sudah kian berusia...hihihihi...
mun masa zmn bujang pernah tergugok, masa ya x da asa sakit..maintain cool jak tulang. tapi initial pain ya akan tercetus bila masok 3 series...:)

Azmie & Vivie said...

dear ummiaisyah:
Salam kenal juga dari vi :)
TQ for the doa. teringin sgt2 nak jadi mom :)

Azmie & Vivie said...

dear mami little hero:
welcome to 3 series too :).
jiwa kita sama2 masih muda walau jasad dah berusia :)

Azmie & Vivie said...

dear rama-rama fareeza:
TQ for the doa :)

Azmie & Vivie said...

dear kak fidanie:
TQ, kak fid. Kak fid kerja kat mana skrg? lama dah tak jumpa :0)

erolnukman said...

dah mupok2 rajin agik dah tok..hehehe

Azmie & Vivie said...

dear cikgu erol:
bagus bagus :)

ciK LyndaWawa said...

amin...=]